Praha a Čechy

Brno a Jižní Morava

Olomouc a Ostrava

Plzeň a Karlovy Vary

Hradec a Pardubice

České Budějovice

81 klima jako vzor pro ostatní?

81 klima jako vzor pro ostatní

Dlouhodobě sledujeme tendence našich konkurenčních firem o napodobování nejenom vzhledu našich stránek, marketingových kampaní, výzdobu showroomů a podobně. Pokud probíhá tato „inspirace“ v rozumné míře, bereme to s nadhledem. Všechno má ale své meze.

Před pár dny jsme byli upozorněni na webové stránky konkurenční firmy Proklimatizace s.r.o., ve které je jednatelem pan Adam Jurkovič. Překvapilo nás, do jaké míry kopírování zašlo. Weboví designéři této stránky se totiž nijak nenamáhali s vlastní invencí a celé naše stránky prostě zkopírovali.

Celou situaci jsme konzultovali i s naším webovým designérem, Víťou Válkou, který celou webovou prezentaci navrhl a zpracoval. Tento známý designér s více jak dvaceti letou praxí jednoznačně potvrdil vykrádání svého díla a chování firmy Proklimatizace s.r.o. odsuzuje. Poukázal nejen na stejnou fotomontáž, jež je jeho autorským dílem, vytvořeným exkluzivně pro web 81 klima na hlavní stránce, laděnou ve stejném modro-oranžovém stylu, které evokuje chlazení i topení naší klimatizací. Stejné je i vyjadřování i uvedená akční nabídka.

Porovnání webů 81klima a PROklimatizace
Prohlédněte si obě webové stránky. Naše verze je ta původní, vedle je ta okopírovaná.
Porovnání webů 81klima a PROklimatizace - detail
Detail fotomontáže, která je autorským dílem a vytvořená pouze pro stránku 81 klima.

Chápeme, že chladírenský trh v České a Slovenské republice není nafukovací a konkurence je všude plno, tudíž už není moc prostoru pro inovace. Tímto chováním a kopírováním nás ostatní pasovali do pozice lídra trhu, za což děkujeme. Avšak napadá nás otázka, zda se tato konkurence nesnaží podobným webem zmást klienty a těžit tak z našeho dobrého jména a dlouholeté tradice?

Závěrem bychom chtěli vzkázat nejen firmě Proklimatizace s.r.o.: Nekopírujte nás, snažte se být lepší!

Tým společnosti 81 klima a.s.

 

AKTUALIZOVÁNO 25.6. 2021: Firma Proklimatizace s.r.o. je zřejmě našim pravidelným čtenářem a po zveřejnění tohoto článku si svůj web již změnili.