Praha a Čechy

Brno a Jižní Morava

Olomouc a Ostrava

Plzeň a Karlovy Vary

Hradec a Pardubice

České Budějovice

Teplo a spánek

Vedro vám nedovolí spát? Řešením je klimatizace

Přišlo horké léto a vysoké teploty nám dávají všem zabrat. Největším problémem bývá nekvalitní spánek v důsledku tropických letních nocí. Výsledkem je únava a vyčerpání, v ohrožení je i naše zdraví. Předpověď na následující dny navíc slibuje teploty opět atakující tropickou hranici.

Jedním z nejhorších dopadů vysokých letních teplot je nekvalitní spánek, který dopadá i na běžný život.
Jedním z nejhorších dopadů vysokých letních teplot je nekvalitní spánek, který dopadá i na běžný život.

Zastihli vás také vysoké teploty nepřipravené? My v 81 klima a.s. jsme odborníci na boj s vedrem a poradíme vám co udělat, aby se váš byt v horkých dnech neproměnil v saunu.

Naši klienti se nejdříve snaží s teplem bojovat sami. Volí nekvalitní větráky, které vzduch neochladí, kupují si mobilní klimatizace, které nejsou dostatečně účinné nebo vynakládají velké peníze za velmi drahé venkovní rolety. Až tyto řeší zklamou, obrátí se na nás s vyřešením svého problému.

Nedávno nás kontaktoval náš spokojený klient, pan Tomáš, kterému prý naše klimatizace zachránila léto, bydlení i manželství. Před nedávnem si totiž pořídil nově zrekonstruovaný podkrovní byt v Praze. „Chvilku po nastěhování přišlo léto a s tím začaly první problémy. S manželkou máme tříměsíční dceru, se kterou jsme doma téměř nemohli být. Teploty doma dosahovaly často i 36 stupňů Celsia. Nelepšilo se to ani v noci, neustále se malá budila teplem,“ uvedl pan Tomáš.

Pan Tomáš se nejdříve rozhodl celou situaci řešit pořízením venkovních rolet. Celá realizace ho prý stála nehorázné peníze a očekávaný rozdíl se nedostavil. Teplo totiž do bytu pronikalo z velké části střechou, která má navíc tmavou krytinu. „Teplo v bytě navíc zůstávalo i několik dní, kdy už teploty nebyly tak vysoké. Rozhodl jsem se proto obrátit na firmu 81 klima a.s.,“ popisuje pan Tomáš.

I přes to, že máme hlavní sezonu a naši technici jsou plně vytížení, vyslali jsme k panu Tomášovi našeho technika co nejrychleji i ve večerních hodinách, protože jsme se báli o zdraví kojence,“ uvedl Martin Mrajca, ředitel společnosti 81 klima a.s.

„Díky rychlému zásahu 81 klima a instalaci výkonných klimatizací do všech místností, máme konečně doma ideální teplotu a spíme celou noc,“ pochvaluje si pan Tomáš.

Vysoké teploty nejhůře snášejí malé děti, starší osoby, lidé se zdravotními problémy i domácí mazlíčci.
Vysoké teploty nejhůře snášejí malé děti, starší osoby, lidé se zdravotními problémy i domácí mazlíčci.

Tento příběh je přitom jeden z mnoha. Málokdo se nesetkal s problémy způsobenými teplem. Nejvíce ohroženou skupinou jsou malé děti, starší lidé, kardiaci a lidé s onemocněním dýchacích cest. Ušetřeni nejsou ani domácí mazlíčci.

Nejčastěji slýcháme stížnosti na nekvalitní spánek způsobený vedrem, kdy se lidé budí i několikrát za noc. Kvůli tropickým teplotách nelze přes noc ani vyvětrat teplo nashromážděné v domácnosti přes den.

Vedro naše klienty ale netrápí pouze v noci. Velkým problémem je také vysoká teplota na pracovišti. To vede k nízké produktivitě práce a snížené pozornosti, která může skončit i pracovním úrazem.

Vysoké teploty způsobují problémy i na pracovišti, kdy snižují výkonost i pozornost zaměstnanců.
Vysoké teploty způsobují problémy i na pracovišti, kdy snižují výkonost i pozornost zaměstnanců.

Pokud i vy trpíte v práci nebo doma nesnesitelným horkem, obraťte se na nás – my v 81 klima jsme odborníci pro boj s teplem a rádi vám navrhneme řešení šité vám na míru.