Praha a Čechy

Brno a Jižní Morava

Olomouc a Ostrava

Plzeň a Karlovy Vary

Hradec a Pardubice

České Budějovice

O společnosti Gree

V továrně Gree vznikne každá třetí klimatizace na světě

Víte, co mají společného klimatizace značek Sinclair, Carrier, Sharp, Daikin nebo Syen? Na všech se podepsala továrna značky Gree. Ta patří mezi největší výrobce klimatizační a tepelné techniky na světě. Vyznačuje se spolehlivými produkty, které jsou technologicky velmi vyspělé a zároveň šetrné k životnímu prostředí.

Gree Industrial Park ve městě Wuhan

V nabídce značky Gree najdete nástěnné klimatizace do rodinných domů, bytů i kanceláří. Nechybí tam ani poloprůmyslové multi splitové jednotky do rozměrných kancelářských a průmyslových objektů. Součástí nabídky jsou také okenní i mobilní klimatizace a odvlhčovače vzduchu. Zařízení prodávají ve více než 160 zemích a používá ho více než 300 milionů uživatelů.

 

V továrně se nerodí pouze klimatizace značky Gree, vyrábí se tam také jejich prémiová řada pod názvem Syen. Firma pak také úzce spolupracuje se značkou Daikin i dalšími, vyrábí se tam totiž komponenty do těchto zařízení.

Pohled do výrobny klimatizací v Gree Industrial Park ve městě Wuhan.
Pohled do výrobny klimatizací v Gree Industrial Park ve městě Wuhan.

 

Gree nevyrábí pouze klimatizace, v jejich sortimentu také najdete řadu domácích spotřebičů, jako jsou ventilátory, čističky vzduchu, rychlovarné konvice, indukční sporáky a mnoho dalšího. Celkem se jedná o více než 12 tisíc druhů výrobků.

 

Společnost Gree Electric Appliances, Inc. vznikla roku 1991 v Číně. Postupně si vybudovala důležité postavení na celosvětovém trhu. V roce 2017 se dokonce podle hodnocení společnosti Forbes umístila na prvním místě na světě, a to v žebříčku největších společností vyrábějící techniku pro domácnosti. Za rok se v továrnách vyrobí šedesát milionů klimatizačních jednotek do domácností a pět a půl milionů pro komerční účely. Tyto výrobky jsou poté známé a oceňované po celém světě.

 

Hlavní sídlo firmy najdete v čínském městě Zhuhai, její pobočky pak v nejrůznějších koutech světa. Zaměstnává přes 70 tisíc lidí včetně 7 tisíc výzkumných inženýrů, kteří díky každoroční investici do vývoje (asi 160 milionů dolarů) určují směr chladírenského oboru. Není divu, že Gree vlastní přes 18 tisíc technických patentů a patří k technologicky nejvyspělejším výrobcům klimatizační techniky na světě.

Paže robota značky Gree zvládnou hrát i na hudební nástroje.
Paže robota značky Gree zvládnou hrát i na hudební nástroje.

 

Společnost realizovala řadu významných zakázek, například pro olympijské hry v Soči, mistrovství světa ve fotbale v JAR nebo mediální vesnici na olympijských hrách v Pekingu. Jejich klimatizace používají ve filipínském parlamentu i prezidentském paláci na Maltě.

 

Pokud hledáte opravdu spolehlivou a kvalitní klimatizaci, vsaďte na ty od značky Gree. Budete mít jistotu, že jste vybrali kvalitu s dlouholetou tradicí a značným technologický vývojem.